recept

TA EN PAUS OCH EN LITEN NYTTIG VEGANSK PANNKAKA

VEGANSK KIKÄRTSPANNKAKA

Socca, sydfransk kikärtspannkaka, blir ett perfekt mellanmål efter löprundan.

Pannkakor kan vara så mycket. Gör du dem på kikärtsmjöl har du en socca, en pannkaka av kikärtsmjöl som de brukar serveras i Provence. Där kan de vara både salta och söta, här är soccan kryddad med gurkmeja och citron och serveras med en vattenmelon- och jordgubbssallad. Perfekt mellanmål eller lättlunch en sommardag.

recept

INGREDIENSER 12 ST

1 ½ dl kikärtsmjöl

½ tsk salt

1 krm gurkmeja

1 tsk rivet citronskal

½ tsk bakpulver

1 ½ dl vatten

1 msk olivolja + olivolja att steka i.

 

Vattenmelonsalsa:

1 stor klyfta tärnad vattenmelon

10 skivade jordgubbar

1 kruka strimlad mynta

½ skivad silverlök

1 msk olivolja

salt och svartpeppar

GÖR SÅ HÄR

1.  Blanda alla ingredienser till salsan. Smaka av med salt och peppar.

2.  Vispa ihop kikärtsmjöl, kryddor, bakpulver, vatten och olja till en slät smet.

3.  Värm en panna på låg värme och tillsätt olivolja.

4.  Stek pannkakor långsamt på båda sidorna.

5.  Toppa pannkakorna med vattenmelonsalsa.

proviva tipsar