1 gul lök 2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
450 g fryst bladspenat
½ dl finhackad dill
6 ägg
200 g fetaost
salt och peppar
olivolja
smör
1 baguette delad i 4 bitar surdegsbröd eller
salladsblad
2 tomater
1 dl picklad rödlök
recept
Fyll några bröd med en italiensk grönsaksfrittata och ge dig ut!
Egentligen kan du välja de grönsaker du har till hands, här har vi valt bladspenat och dill. Osten kan också varieras, men den syrliga fetaosten gör sig bra i äggrätter. Picklad rödlök är enkelt att göra själv, men det går också att fixa mackorna utan den
1 gul lök 2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
450 g fryst bladspenat
½ dl finhackad dill
6 ägg
200 g fetaost
salt och peppar
olivolja
smör
1 baguette delad i 4 bitar surdegsbröd eller
salladsblad
2 tomater
1 dl picklad rödlök
1. Sätt ugnen på 200.
2. Finhacka lök och vitlök. Tina bladspenaten. Bryn löken i olivolja. Krama ur bladspenaten och låt den fräsa med tills all vätska försvunnit. Vänd ner dill och smaka av med salt och peppar.
3. Lägg grönsakerna i en smord ugnsform och smula fetaosten över.
4. Vispa ihop äggen i en bunke och häll över grönsakerna.
5. Ugnsbaka i 20-30 minuter tills frittatan känns fast. Låt den svalna helt, skär i bitar och fördela dem i baguetter med sallad, skivad tomat och picklad rödlök.