recept

TA MED BRUNCHEN UT I DET GRÖNA

SPENATFRITTATA I BRÖD

Fyll några bröd med en italiensk grönsaksfrittata och ge dig ut!

Egentligen kan du välja de grönsaker du har till hands, här har vi valt bladspenat och dill. Osten kan också varieras, men den syrliga fetaosten gör sig bra i äggrätter. Picklad rödlök är enkelt att göra själv, men det går också att fixa mackorna utan den

recept

INGREDIENSER 4 PORT

1 gul lök 2 vitlöksklyftor

2 msk olivolja

450 g fryst bladspenat

½ dl finhackad dill


6 ägg 

200 g fetaost 

salt och peppar 

olivolja

smör


1 baguette  delad i 4 bitar surdegsbröd eller

salladsblad

2 tomater

1 dl picklad rödlök

gör så här

1. Sätt ugnen på 200.

2. Finhacka lök och vitlök. Tina bladspenaten. Bryn löken i olivolja. Krama ur bladspenaten och låt den fräsa med tills all vätska försvunnit. Vänd ner dill och smaka av med salt och peppar.

3. Lägg grönsakerna i en smord ugnsform och smula fetaosten över.

4. Vispa ihop äggen i en bunke och häll över grönsakerna.

5. Ugnsbaka i  20-30 minuter tills frittatan känns fast. Låt den svalna helt, skär i bitar och fördela dem i baguetter med sallad, skivad tomat och picklad rödlök.


proviva tipsar

GRÖNT PÅ GRILLAT BRÖD

Efter träningspasset eller morgonpromenaden passar det bra med en lätt lunch.

CITRUSPITCHER

Samla alla gäster runt en frisk sommardrink med citron, lime, gurka och rosmarin.