hälsa

Socker

Åsikterna om socker är många och intensiva. Vi får ofta frågan om det måste finnas socker i ProViva? Det korta svaret är ja, eftersom dryckerna är gjorda av frukter och bär som innehåller socker. Ett lite längre svar hittar du här.

ProViva är en fruktdryck med levande bakteriekultur som fermenterar svensk havre. Förutom sockret som finns naturligt i frukten och bären har vi tillsatt en mindre mängd socker i de flesta av våra produkter. 

Det har vi gjort för att de ska smaka gott, och vi har varit noga med att hålla sockerhalten på samma nivå som den naturliga sockerhalten i vanliga fruktjuicer. Det innebär att ProViva varken innehåller mer eller mindre socker än juice. Det innebär också att våra fruktdrycker är goda att dricka.

 

”ProViva innehåller varken mer eller mindre socker än juice.”

 

Sockerfri fruktdryck för magen

För att ge dig större valmöjlighet så har vi numera fem fruktdrycker utan tillsatt socker: Apelsin, Apelsin/mango, Blåbär/Röda vinbär, Hallon/björnbär och Citron/lime. 

Precis som resten av sortimentet innehåller de frukternas och bärens egen sötma, men istället för socker har vi tillsatt sötningsmedlet steviolglykosier, som utvinns ur växten stevia. Prova gärna båda varianterna och jämför. Alla har sina egna smaklökar och åsikter.

Andra ämnin

PROVIVA SUPERFRUKT

Mer eller mindre vätska, det är frågan.