recept

FINA FIBRER UNDER ETT BERG AV JORDGUBBAR

Fullkornsvåfflor

Njut av söndagsmorgonen med våfflor som håller dig mätt och glad länge.

Börja med att ta fram våffeljärnet. Om du låter det stå framme blir det enklare att göra våfflor. När du väl har provat fullkornsvåfflor med syrlig yoghurtkräm och jordgubbar kommer du antagligen att vilja göra våfflor nästan jämt. Åtminstone när det är sovmorgon. Ett glas ProViva kan hålla dig på fötter medan du passar järnet.

recept

INGREDIENSER 4 PORT

Fullkornsvåfflor, ca 12 stycken:

 

2 dl grahamsmjöl

1 ½ dl dinkelmjöl

2 tsk bakpulver

3 ½ dl mjölk

100 g smör

1 nypa salt

1 nypa socker

 

Yoghurtkräm:

5 dl yoghurt med 10 % fetthalt

1 tsk vaniljpulver

2 msk honung

 

jordgubbar

 

1 glas ProViva

 

GÖR SÅ HÄR

1.   Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt mjölk och smör. Vispa ordentligt.

 

2.   Blanda alla ingredienser till yoghurtkrämen tills den är slät.

 

3.   Grädda våfflorna och lägg de färdiga på ett ugnsgaller så att de håller sig krispiga.

 

4.   Servera våfflorna med yoghurtkräm och jordgubbar. Ett glas ProViva Apelsin är gott till.

proviva tipsar