recept

FYLL EN FRUKOSTSKÅL MED TROPISKA SMAKER

APELSIN- OCH KOKOSBOWL

Börja dagen med en lyxig bowl på granola och smoothie. Gör det sedan om och om igen.

Det här är en ljuvlig tvåstegsraket. Först gör du granola med smak av ingefära och kanel. Sedan mixar du en smoothie med smak av apelsin och kokos. Resultatet blir en krämig, syrlig bowl som får varje dag att börja bra. När du har ätit den tillräckligt många gånger kanske du vill variera smakerna lite. Då gör du det.

recept

INGREDIENSER


Granola, 15-20 port:

4 dl havregryn (gärna fiberhavregryn)

1 dl riven kokos

2 dl hackad mandel 1 dl solroskärnor 1 dl hela linfrön

½ dl kokosfett

½ dl lönnsirap

3-4 cm färsk ingefära

1 msk kanel

1 tsk vaniljpulver


Smoothie, 1 port:

1 banan

1 ½ dl ProViva Apelsin

½ dl kokosmjölk

GÖR SÅ HÄR

1.   Sätt ugnen på 150°. Smält kokosfettet, riv ingefäran och blanda ingredienserna. Fördela allt på en plåt.

 

2.   Rosta i 20-30 minuter (alla ugnar är olika, se upp så det inte bränns). Rör några gånger under tiden.

 

3.   Låt granolan svalna och förvara den sedan i en tättslutande burk.

4.   Gör smoothie: Mixa ingredienserna. Servera i en skål tillsammans med granola och färsk frukt.

proviva tipsar