hälsa

ProViva Superfrukt

Om man inte vill dricka så mycket men ändå vill få i sig laktobaciller, hur gör man då? Det korta svaret är att man tar en shot som innehåller fem gånger så många bakterier som ProViva Fruktdryck. Ett lite längre svar hittar du här.

När du vill få i dig samma mängd bakterier som i 4 dl ProViva Fruktdryck utan att dricka 4 dl vätska, kan du istället ta en ProViva Superfrukt. En förpackning är en shot tunnflytande fruktblandning på 80 ml som du dricker i ett svep. Vätskan innehåller fem gånger så många bakterier som resten av sortimentet. Varje shot innehåller cirka 250 miljoner bakterier per ml dryck. Blir man inte väldigt mätt, kanske du undrar? Men det är bara ett större antal bakterier, mängden socker och kalorier ligger på ungefär samma nivå som resten av sortimentet. 

”Shoten innehåller fem gånger så många bakterier som resten av sortimentet.”

En god shot då och då

Hur ofta ska man då ta sin ProViva Superfrukt? Du kan ta den när som helst under dagen och så ofta som du tycker är gott och rimligt med tanke på det närings- och energiintag du strävar efter. En shot om dagen ger ett intag på 20 miljarder mjölksyrabakterier av typen Lactobacillus plantarum 299v. Det finns inga vetenskapliga studier som visar att överdosering av mjölksyrabakterier kan vara olämpligt. 

Ta med bakterierna på resa

Shoten har en hållbarhetstid på cirka 26 dagar, men tester visar att den nog håller betydligt längre. En oöppnad förpackning som stått i högst +8° är med säkerhet hållbar ett antal dagar efter ”bäst före”-datum. Skulle du vilja ta med dig ProViva Superfrukt på resa, tänk på att den är en kylvara. Se till att svepa den inom fyra timmar om den har rest i rumstemperatur.

Mjölksyrabakterier för hela familjen

Barn kan också dricka ProViva Superfrukt, men eftersom produkten inte är speciellt klassificerad som barnmat rekommenderar vi att man väntar tills barnet är över 3 år. 

Fri från laktos

Precis som ProViva Fruktdryck är ProViva Superfrukt baserad på frukt, bär och havre som ger näring till den levande bakterikulturen. Därför innehåller shoten ingen laktos och inget mjölkprotein, vilket gör att även laktosintoleranta och mjölkallergiker kan svepa en frukt- eller bärshot med jämna mellanrum.

Magens lille vän i butiken

Våra små shotar finns i livsmedelsbutiker runt om i landet, ta en titt i närmaste kyl. Vill du läsa mer om innehållet i våra drycker, ta en titt på våra produkter.

andra ämnen