4 skivor rostbröd, gärna grövre
2 ägg
2 dl mjölk
1 dl vetemjöl
2 tsk malen kanel
1 msk socker
½ tsk salt
smör till stekning
1 dl kvarg
blåbär, hallon
ProViva Apelsin
Recept
Det är enkelt att göra fattiga riddare, man bara doppar bröd i smet och steker det. Mums.
Fattiga riddare är ett beprövat sätt att pigga upp gårdagens bröd eller kanelbullar. Men har man inget gammalt bröd går det utmärkt med färskt rostbröd. (Och tycker man inte om namnet kan man kalla dem french toast istället.) En klick kvarg med färska bär och ett glas ProViva Apelsin gör frukosten komplett.
4 skivor rostbröd, gärna grövre
2 ägg
2 dl mjölk
1 dl vetemjöl
2 tsk malen kanel
1 msk socker
½ tsk salt
smör till stekning
1 dl kvarg
blåbär, hallon
ProViva Apelsin
1. Vispa ihop ägg, mjölk, mjöl, kanel, socker och salt till en slät smet.
2. Hetta upp en stekpanna och klicka i smör. Vänd bröden i smeten och stek dem gyllene på båda sidor.
3. Toppa med kvarg och sommarbär.