100 g smör
2 ägg
1 ½ dl socker
1 krm vaniljpulver
2 dl Proviva BlåbärRödavinbär
4 dl rågsikt
2 tsk bakpulver
1 krm salt
½ paket (112 g) frysta blåbär
1 dl granola
recept
Nybakade muffins är något av det bästa som finns. De här är dessutom nyttiga.
Om man smyger in lite rågsikt, blåbär och ProViva i muffins blir de nyttigare utan att det märks. Men allra viktigast är naturligtvis att de är goda. Det är de här. Granolan på toppen gör dem härligt knapriga.
100 g smör
2 ägg
1 ½ dl socker
1 krm vaniljpulver
2 dl Proviva BlåbärRödavinbär
4 dl rågsikt
2 tsk bakpulver
1 krm salt
½ paket (112 g) frysta blåbär
1 dl granola
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret och låt det svalna något.
3. Vispa ägg, socker och vaniljpulver poröst.
4. Blanda ner smör och ProViva BlåbärRödavinbär.
5. Blanda rågsikt, bakpulver och salt i en bunke. Vänd ner mjölblandningen i smeten och rör om tills allt är blandat.
6. Ställ muffinsformar på en plåt och fyll formarna med smet till två tredjedelar.
7. Fördela de frysta blåbären över och toppa med granola. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.